Woef woef en nu je bek houden

In 2017 was het eindelijk zover. Na bijna twee jaar schrijven ( wat ik helemaal niet kan) stond er op papier wat ik te zeggen had. Mijn verhaal met een stuk over mijn eigen levensweg maar vooral hoe ik denk wat er anders zou moeten in het onderwijs aan jongeren. Het heeft vooral zo lang geduurd omdat ik niet het zoveelste boekje wilde schrijven met onderwijs tips en tops, voorbeelden en dat soort zaken. Ik wilde het zo opschrijven dat de lezer zichzelf herkent ( of juist niet) en dat hij/zij zelf gaat kijken en denken naar hoe hij/ zij het doet, gedaan heeft en waarom het resultaat is wat het is.

Ook geef ik lezingen naar aanleiding van het boekje op scholen. Ik doe het niet te vaak en het zijn ook geen standaardlezingen. Het gave vind ik dat de lezing hetzelfde is of ik hem nu aan een klas leerlingen/studenten geef of aan een docenten en of managementteam. In alle gevallen vertel ik mijn verhaal, liefst met zoveel mogelijk onderbrekingen van het publiek….maar soms heb ik een geheim wapen bij me…. je bent gewaarschuwd.

Boek bestellen

Als je mijn boekje zou willen kopen, kun je mij bellen of mailen. Dat vind ik leuk en dan stuur ik je het graag toe. Eventueel kun je het ook bestellen bij Bol.com. Hieronder een samenvatting van mijn boek en de link.

Samenvatting

Woef woef en nu je bek houden is geschreven voor alle docenten, onderwijsmanagers en begeleiders die helemaal geen klootzakken zijn, maar van hun leerlingen de hele dag het gevoel krijgen dat ze dat wél zijn. En het is ook geschreven voor iedereen die iets moet verzinnen voor de steeds groter wordende groep jongeren die uitvallen op school, de drop-outs, thuiszitters en rondhangers die ongelukkig zijn en vervelend doen.
Ad de Jong – muzikant, docent, coach en ondernemer – was zelf zo’n jongere. In dit boekje onderzoekt hij waarom zijn benadering van zogenaamde probleemjongeren werkt. Via Johan Cruijff, hazewindhonden en de paardrijlessen van zijn dochter ontdekt hij hoe je wél aanhaakt bij jongeren en hen stimuleert om te leren en zich te ontwikkelen. Niet met een bevel of een zweep, maar door de ander te begrijpen, te leiden en ruimte te geven.
Dan verdwijnen de “hoofdpijndossiers’ en blijken jongeren hard te willen werken om succesvol te zijn. Een genot om mee te werken. Maar je gaat het pas zien als je het doorhebt.
“Ad is een pionier in het bedenken en opzetten van nieuwe lesvormen die echt gericht zijn op de leerling. Van zijn betrokkenheid en passie kan menig schooldirecteur nog veel leren. Dit boek gaat je geheid verrijken.’
Rivelino Rigters, artiest, auteur en sociaal ondernemer
“Ad is een oor voor de jongeren die niet gehoord worden. Dit boek is een mooie inkijk in zijn onorthodoxe maar doeltreffende manier om jongeren te begeleiden.’
Jermain Bridgewater, rapper