Muziek

Ik ben begonnen met drummen toen ik 13 was. Eerder had ik geprobeerd om gitaar te spelen maar dat was geen succes. Ik had op mijn kamer een drumstel gebouwd van kussens en ik speelde met de stokjes uit de vogelkooi van mijn vader ( vond hij niet leuk). Op mijn 14e kreeg ik een echt drumstel van mijn ouders en kon het feest beginnen. Ik heb een aantal jaren op de muziekschool gezeten en kwam erachter dat ik dat drummen echt super leuk vond en dus best goed kon. Toen kwam ik in bandjes terecht en begon mijn rock&roll leven in mijn eigen kleine wereldje. Met de bandjes ging het best goed en ik begon optredens en later zelfs kleine tourtjes te doen. Ik kreeg steeds meer ervaring en begon wel zo’n beetje te snappen hoe het werkte in de popmuziek. Alleen het drummen zelf kon een stuk beter zag ik zo nu en dan als ik andere drummers zag. Ik begon me steeds meer af te vragen hoe die gasten dat dan geleerd hadden en zo ontdekte ik de lichte muziek opleidingen van de verschillende conservatoria in Nederland. Na verwoede pogingen om daar aangenomen te worden is me dat uiteindelijk gelukt en mocht ik gaan studeren aan het Conservatorium in Rotterdam. Er ging een wereld voor me open en ik leerde mijn drumstel een stuk beter beheersen. Ook kwam ik in contact met andere muziekstijlen ( je moest wel) en ik vond ( en vind) het spelen van Funk, Jazz en bigband/ orkest muziek echt super leuk. Er waren ook stijlen muziek die me niet liggen, wereldmuziek, latin, metal, jazzrock, vreemde maatsoorten enz, moet je me echt niet voor bellen. ( Maar ik weet wel wie je wel moet bellen hoor). Tijdens mijn studietijd ben ik nog veel meer gaan spelen en ben ik begonnen met een professionele carriere. Daarmee bedoel ik niets meer of minder dan een evenwicht zoeken tussen muziek maken die ik te gek vond en muziek spelen waar ik geld mee verdiende. En dat dan allebei op een zo goed mogelijke manier. Ik ben ook al snel begonnen met lesgeven, nadenken over onderwijs en jongeren. Zie daarvoor de andere knoppen op mijn site. Hier wil ik er over zeggen dat ik drumles geef aan verschillende soorten mensen. Ik geef graag een kindje les als het bij andere leraren niet lukt of niet leuk is. Ik geef ook graag les aan jongeren die zichzelf willen voorbereiden op een auditie voor een mbo/hbo muziekopleiding. Ook geef ik soms les aan oudere professionals die tegen dingen oplopen in hun drumleven. Daar heb ik het dan vooral niet over met anderen. Mocht je les van me willen bel me dan op, dan bespreken we of ik je kan helpen met wat je wilt. Wat je me ervoor gaat betalen overleg ik altijd met iedereen apart. Ik zou sommige fantastische leerlingen niet hebben willen missen omdat ze me minder konden betalen dan sommige anderen die veel meer te besteden hebben.

Luister hieronder naar wat verschillende opnames van projecten waar ik muzikaal gezien trots op ben. Verder noem ik wat namen van toffe bands waar ik in gespeeld heb. Ik zet verder expres geen tracks op mijn site die commercieel zijn uitgekomen.

een prachtige uitvoering van de jazzstandard Dolphin Dance met berthill Busstra, Monica Haas en Peter Tiehuis

Wat gave jams met Berthil, Monica en peter Tiehuis.

super toffe opnames van een in een keer opgenomen jam in studio Vuurland in Utrecht. Met Berthil Busstra, Rene Dissel, Peter Scholte

Gave tracks van de band “all the Kings Men” waar ik heel graag bij speelde ( plaat is nooit uitgekomen gvd). met Reijn Ouwehand, Martijn van Iterson, Robbin Koerts, Jan van Duikeren, Frans Blanker, Tom Beek, Lodewijk van Gorp, Evelyne Derks en Scott

Verder heb ik door de jaren heen gespeeld bij bands als Elsies Bananas, Pizniz, The Phones, The Zoo, Nancy Works on Payday, Rick de Vito & the frog, herman brood, All the Kings Men, L-express, Maika and the old dogs.

Ik heb jazz gespeeld met trio Invitation, Gijs Hendriks 4tet, Deborah Brown 4tet, Lee Towers 4tet, Pim Jacobs trio, Koos van der Sluis 7tet.

Ik heb vast of als invaller in orkesten gespeeld als Metropoolorkest, Glenn Miller Revival Orkest, Maino Remmers big band, UJO, New Metronome Bigband, VSOP bigband, Laundry bigband, Biggles big band.

Ook heb ik in de theaterproductie van “Jeans 2010” gespeeld ( 132 voorstellingen in alle Nederlandse schouwburgen spelen in 7 maanden ppfff..) en heb ik als invaller bij gespeeld bij de theaterproducties van “respect”en de “motown revue”.