NUtrecht

NUtrecht is gehuisvest in een oud gebouw van de belastingdienst (mississippiedreef 87, Utrecht) en is een ruwe en vruchtbare plek waar leven, leren en werken voor jongeren op een unieke manier bij elkaar komt (de NuCultuur). Startende ondernemers, jong of oud, zijn welkom om zich te vestigen in het startersdorp van NUtrecht. Daar wordt je geholpen door mij en anderen maar natuurlijk leer je het meeste van elkaar. Andere jongeren die ook bezig zijn hun zaak op te starten en door te ontwikkelen. Aan de buitenzijde van het startersdorp met de etalage naar buiten zitten de jongeren met hun winkeltjes, werkplaatsen en ateliers. Die zorgen ervoor dat het pand ervan buiten aantrekkelijk uitziet en mensen nieuwsgierig maakt om ook naar binnen te gaan. Op de bovenverdieping zitten bedrijven ( groter en kleiner) die al verder zijn en het leuk vinden om hun ervaring te delen. Achter in het pand is een lange gang met grote ruimtes. Daar komen twee geluidsopname studio’s. Een voor audio en een met geluidsdichte ruimte voor opname van live bands. Aan de zijkant van het pand zit “de zaal”. De zaal is zo’n 20×20 meter maar ook 7 meter hoog. Een goede plak voor theatervoorstellingen, bandoptredens, film en videoshoots enz.

In NUtrecht mogen een hoop soorten evenementen georganiseerd worden. mits deze een cultureel, creatief, maatschappelijk of educatief karakter hebben. Er zijn in NUtrecht verschillende grote en kleine ruimtes die je kunt gebruiken voor evenementen, congressen, concerten, voorstellingen etc…….
Ook is er een restaurant wat gebruikt kan worden als je zelf dingen wilt doen op eetgebied. Uiteraard heeft Nutrecht ook zijn eigen crew van jongeren ( ook stagiaires van horecaopleidingen) die er het eten verzorgen. Naast de jongeren lopen er ook een paar oude rotten op horeca en eten koken gebied die er samen voor zorgen dat het allemaal goed en lekker is. Het restaurant is ook de thuisplek van de nasiklassie.